Skip to main content

Baanseizoen in Utrecht koud en nat van start

·3 mins

De eerste Track Meeting van 2019 zit er al weer op. Het was een avond van nieuwigheden en van uitersten.

Nieuwigheden
·         Voor het eerst in de geschiedenis van onze baanwedstrijden hebben we een 10km op het programma gezet én een limiet gezet op het aantal deelnemers dat kon starten: 40 lopers, te verdelen over twee series.
·         Op het werpen, springen of lopen van een BAANRECORD in de categorieën senioren mannen en vrouwen staat voor het eerst prijzengeld: je kunt er €75 mee verdienen.
·         De organisatie werkt met nieuwe wedstrijdsoftware: altijd spannend zo’n IT-verandering, maar de invoering is kreukloos verlopen. Voordelen voor de atleten: de uitslagen staan voortaan al meteen op de avond van de wedstrijden op Atletiek.nu én er is voorinschrijving mogelijk.
·         Voor het eerst werd tijdens een Track Meeting een Nederlands Record gevestigd in de categorie vrouwen 75+: Riet Jonkers van Atledo uit Dongen liep 3.16.79 op de 800m, een verbetering van het record met 30 seconden.

Uitersten
·         Het was vanavond bar koud met temperaturen variërend van 9  graden bij aanvang tot 6 graden tijdens het laatste nummer, de 10km. Tijdens de tweede helft van de avond regende het gestaag.
·         Er waren 11 starts nodig om in totaal 163 atleten te kunnen laten starten op de 1500 meter; dit is een record voor onze wedstrijd.
·         Er waren 560 starts waarvoor 499 atleten zich inschreven. Voor een avond in deze omstandigheden een geweldige opkomst, daarom voor alle atleten:

petje af, chapeau en een diepe buiging!

Wedstrijdverloop
De avond begon met kogelslingeren, een nummer dat we twee keer per seizoen programmeren. Bij deze wedstrijd wierp Luuk Vos van Leiden Atletiek een afstand van 59.04m en bleef daarmee net 1 meter onder het baanrecord. Jammer voor hem van het prijzengeld. 😊 Bij de vrouwen won Marije Efdee, ook van Leiden Atletiek, met een worp van 54.05m.
Jessica Schilder van AV Hera uit Heerhugowaard stootte de kogel 16.81m ver, dit is een Track Meetings record.
Ook vermeldenswaard: Ioic Wondel uit Rotterdam liep de snelste tijd op de 100m: 10.85 seconden.

Series
11 series 100m
8 series 800m
15 series 1500m
2 series 10.000m

Ondertussen vond op het middenterrein plaats: kogelslingeren, kogelstoten, hoogspringen, hink-stap-sprong en verspringen.

Stichting ALS
Deelnemers konden 1 euro extra betalen voor hun startnummer ten bate van de Stichting ALS die via de Tour du ALS deze spierziekte de wereld uit wil helpen. In totaal kwam 200 euro binnen, en doneren kan nog steeds via Team Klaas.

Vrijwilligers
De atleten zijn de helden op onze wedstrijden, zeker als de omstandigheden zijn zoals vanavond, maar onze vrijwilligers mogen we zeker niet vergeten, zo’n 60 mensen staan uit pure liefhebberij te harken, te meten, te noteren, te schenken, kortom, te blijwillligen. Zonder hen is het niet mogelijk de Track Meetings te organiseren.